ПОДЛАКЪТНИЦИ

Сред най-важните функции на стола е наличието на регулируеми подлакътници. При правилна настройка, регулируемите подлакътници могат да освободят голяма част от напрежението в китките, раменете и врата, по време на работа с компютър. Подлакътниците могат да съчетават различни типове регулация, за да се приспособят към индивидуалните предпочитания на потребителя.

Регулация във височина

Регулация в дълбочина

Регулация в широчина

Въртящи се падове

В зависимост от функционалностите, които съчетават, подлакътниците могат да бъдат няколко вида:

Фиксирани подлакътници

Фиксираните подлакътници, както говори самото им име, нямат възможност за регулация. Въпреки това са проектирани така, че височината и формата им да осигурят универсална опора за хора с различни индивидуални характеристики.

CHAT

1D Подлакътници

1D подлакътниците предлагат една от базисните, но най-важни функционалности на подлакътниците – регулиране на височината. Идеалната височина на подлакътниците е тази, която позволява ръката да бъде подпряна под ъгъл 90⁰, като същевременно е изравнена с горния край на работната повърхност. В този случай работният плот служи за продължение на подлакътника.

AIDA 1D

в черно

ACRUX 1D

в черно

ACRUX 1D

в бяло

FLAT 1D

в черно

FLAT 1D

в бяло и хром

2D Подлакътници

Към задължителната за ергономичните подлакътници регулация във височина, 2D подлакътниците надграждат с движение в още едно измерение. При модел ZODIAC има допълнително регулиране в дълбочина (падовете се движат напред и назад), докато модел SLIM предлага регулация на ширината на подлакътниците (по-близо или по-далеч от седалката).

ZODIAC 2D

в черно

ZODIAC 2D

в бяло

SLIM 2D

в черно

SLIM 2D

в бяло

3D Подлакътници

3D подлакътниците предлагат комбинация от 3-те най-ценни ергономични характеристики – регулация във височина, дълбочина, както и въртене на гумираните падове.

MODE 3D

в бяло

MODE 3D

в черно